Klaas Dijkhoff

Mede-eigenaar van SUE & The Alchemists

Klaas was ruim tien jaar politiek actief voor de VVD, onder meer als lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter, staatssecretaris en kortstondig minister.
Klaas is jurist en specialiseerde zich in oorlogsrecht. Naast zijn onderneming is hij actief als lid van de Raad van Commissarissen van PSV en Senior Research Fellow aan de NSOB (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur).

Hij is auteur van ‘War, Law and Technology’ en ‘Alles Komt Goed’. Het brede publiek kent hem ook als winnaar van De Slimste Mens, Politicus van het jaar (2015 en 2018) en Best Geklede Man 2017.

Sinds zijn vertrek uit de politiek is Klaas mede eigenaar van SUE & The Alchemists, een bedrijf dat zich bezighoudt met het toepassen van gedragswetenschap om de keuzes van mensen voor een product, dienst of partij te begrijpen en te beïnvloeden.

Zijn ervaring als campagneleider in de politiek, heeft hij meegenomen in zijn bedrijf. Want of het nu gaat om het binnenhalen of binden van stemmers, fans of klanten, de manier om hen te overtuigen verschilt niet veel. Klaas snapt dat iets weliswaar logisch kan zijn, maar toch niet goed kan voelen. Of andersom.

Zo haalt hij met zijn bedrijf het onbewuste beslissingsproces van mensen naar boven en vertaalt dit in acties om reputatie en gedrag voorspelbaar te sturen.

Marketing Talk