Martijn Kardol

Martijn Kardol

Wrap-up Comedy Central door Martijn Kardol

Martijn Kardol (1989) werd geboren in Barneveld. Op zijn 18e vertrok hij naar Londen, waar hij zijn eerste spel- en zanglessen kreeg, in een jazzclub werkte en fan werd van Arsenal.

Na een jaar op de Koningstheaterakademie studeerde hij Sociologie en Zweeds op de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie trad hij voor het eerst op als comedian bij verschillende open podia door heel Nederland.

Als eerste cabaretier ooit won hij in één theaterseizoen alle prijzen tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd overladen met lovende reacties en werd als klap op de vuurpijl genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2018’.

Martijn was wekelijks te horen met een column in de ochtendshow van Domien (NPO 3FM), was in de zomer van 2018 één van de gezichten van de Comedy Central Roasts en was iedere woensdag te zien met zijn eigen rubriek bij RTL Late Night met Twan Huys.

Op dit moment is Martijn wekelijks op de radio te horen met een column in de middagshow van Radio Veronica en tourt hij door het land met zijn derde avondvullende voorstelling ‘De Situatie’.