Babette Porcelijn

Keynote

Babette Porcelijn is ontwerper, oftewel ‘professioneel probleemoplosser’. Zij heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft (2001). Daar heeft zij kennis van industriële processen en ketenanalyse opgedaan. Na 10 jaar bij bureaus te hebben gewerkt startte Babette in 2011 haar ontwerpstudio.

Begin 2014 ging het roer om, toen ze tijdens een gesprek met haar man de milieu-impact van productieketens tot zich liet doordringen. Ze ging op onderzoek uit. Het boek De verborgen impact (2016), is het resultaat. Inmiddels zijn meer dan 20.000 exemplaren van De verborgen impact verkocht en het is ook uitgegeven in Frankrijk. Om mensen praktisch op weg te helpen schreef ze het doeboek EcoPositief in vijf stappen met online tool mijnverborgenimpact.nl. Het happy 2050 scenario verscheen in juli 2021 en wordt goed ontvangen.

Babette is directeur van anbi-stichting Think Big Act Now, waarmee zij workshops en trainingen organiseert. Zij is veelgevraagd spreker en treedt regelmatig op in de media.

Think Big Act Now: vergroot jouw positieve slagkracht.

10:25-11:00

Hoe word jij aanjager worden van de duurzame transitie? Wat is verborgen impact? Hoe kun je effectief verduurzamen? Hoe krijg je alle stakeholders mee? En wat brengt het j